Fejlesztéseink

A projekt azonosító száma GINOP-2.1.8-17-2017-01459#

A kedvezményezett neve: Szuper Csemege Kft

"Egészséges, és finom!" - innovatív termékek fejlesztése a Szuper-Csemege Kft-nél

A szerződött támogatás összege 9 967 000Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása

A korábbi egyéni vállalkozás alapjain 1999 év végén indult a SZUPER CSEMEGE Kft. A Mélykúton és Bácsalmáson található telephelyeken továbbra is elsősorban élelmiszeripari termékek értékesítésével foglalkozunk, de az utóbbi években már termék-diverzifikáció útján próbáljuk a meglévő, földrajzilag erősen lehatárolt piacunkon a növekedést folytatni: néhány éve már saját termelésű pékáruval és cukrászati termékekkel is előálltunk.

A termelést saját tulajdonú, a szükséges gépekkel felszerelt üzemben végezzük. Termékeinkkel kiállításokon is részt veszünk, ahol új süteményeinket, kenyereinket kóstoltassuk, ismertessük vásárlóinkkal.

A tervezett fejlesztés négy berendezés megvásárlásával és beüzemelésével valósulna meg.

Egy gőzcsöves rendszerű etázskemence, egy kúpos gömbölyítő gép, egy tésztanyújtó gép, és egy habverő-keverő gép megvásárlásával tervezünk új típusú, teljes mértékben helyben készített egészséges termékeket előállítani és a térségünkben piacra juttatni. Egyik fejlesztésünk a pékáruk terén a "light" típusú termékek előállatása és forgalmazása; ez 40%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Emellett a kornland illetve a kornspitz típusú apró-pékáru is újdonság lesz a termékeink között. Ezekre az élelmiszerekre egyre nagyobb igény mutatkozik az egészséges táplálkozást keresők között, kiemelten a súlyfelesleggel küszködők, illetve cukorbetegségben szenvedők igénylik e terméket. Az új berendezések segítenek az adalékmentes, illetve egészséges alapanyagokból készült termékek kíméletes elkészítésében.

A cukrászüzemünkbe tervezett új habverőgép az új cukrászüzemi termékek előállításánál fog segítséget nyújtani: új típusú, egészséges összetevők felhasználásával készülő isler és linzer gyártásába szeretnénk kezdeni. Ezen cukrászipari termékek cukormentes töltelékekkel (cukor és tartósítószer nélkül készült termékek) kerülnek forgalomba, zömében helyi alapanyagok felhasználásával.

Az adalékanyagok, tartósítószerek elhagyása, a korlátozott só- és cukor-felhasználás, valamint az egészséges alapanyagok alkalmazása miatt a helyi lakossági ellátás igényei mellett a közétkeztetési feltételeknek is fokozottan meg tudunk majd felelni.

Projekt fizikai befejezésének időpontja: 2018.09.28.A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott:

"Eszközbeszerzés a SZUPER CSEMEGE Kft-nél."
(6449 Mélykút, Nagy u 2.)

című
GINOP-1.2.2-15-2015-02185 jelű pályázat
a
Támogató
döntése alapján,
8.831.550,- Ft
összegű támogatást nyert el!

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam a SZUPER CSEMEGE Kft. beruházásához nyújtott támogatásának összege: 8.831.550,- Ft

https://www.szechenyi2020.hu/